Kirken i Sao BrasSao Bras er en mindre by med ca. 10.000 indbyggere og må siges at være den nærmeste by, som Casa D’arte-beboerne orienterer sig mod. Byen ligger ca. 5 km syd for Alportel. Her handler vi ind i et af supermarkederne eller på det lokale marked i byens centrum, hvor man kan finde alverdens spændende råvarer, leveret af egnes bønder og fiskere fra Algarvekysten. Her nyder vi en espresso på en af de utallige barer og cafeer, ligesom vi finder en hel række restauranter, hvoraf flere har høj kvalitet.

Historie
Sao Bras bærer præg af historiens skiftende magtforhold. Romernes besættelse for et par tusind år kan anes i form af rester af romerske bygningsværker og veje. Men langt tydeligere i Sao Bras’ arkitektur er indflydelsen fra maurerne, som fra øst besatte Spanien og Portugal i 716. Først godt 500 år siden blev først Portugal og siden Spanien befriet. Sao Bras var en vigtig maurisk bastion, og erobrerne satte deres tydelige præg på Sao Bras og hele regionen. Kridhvide huse i arabisk stil, med de karakteristiske blå-hvide kakler og de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter.

Seværdigheder
Udover slentreture på hovedgaden Avenida da Libedade og i  stræder er det værd at besøge det tidligere biskoppalads, Palácio Espiscopal. I det 17. og 18. århundrede byggede Algarves biskopper deres sommerresidens i Sao Bras for at undgå heden i lavlandet ned mod kysten. Kun en del af bygningen kan ses i dag, rekonstrueret i det 20. århundrede.
Sao Bras har også et museum, der udover udstillinger også står for diverse arrangementer, bl.a. fado sangaftener, hvor man kan opleve portugisisk folklore med de karakteristiske melankolske fado-sange. Se kulturforeningens hjemmeside her.

Algarve er kendt som verdens største korkproducent. Sao Bras har i mange år været centrum for korkindustrien, og de karakteristiske afbarkede korktræer ses overalt i landskabet. Lidt uden for Sao Bras ligger en stor korkfabrik, som arrangerer rundvisninger.