MaurerborgAlgarve er uomtvisteligt Portugals mest populære feriemål. Her lokker 150 km sydvendt kyst med lange sandstrande afbrudt af små bugter og knejsende rødbrune klipper. I baglandet af Algarve ligger pittoreske småbyer og historiske monumenter spredt i det bjergrige landskab.
Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve, som ses i de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter.

Algarve har cirka 420.000 permanente indbyggere. Dette tal svulmer dog ofte op til et godt stykke over en million mennesker i sommerperioden, hvor Algarve med sine fantastiske strande, sine spektakulære klippeformationer, sine rige gastronomiske traditioner, der er præget af den lokale maritime kultur, og de mange solskinstimer og blide vinde, er et yderst populært rejsemål. Det gælder både for portugiserne selv og for de mange europæere, der forlængst har opdaget Algarves charme.

 

Korklastbil

Klima
På grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantiske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent. En meget stor del af Europas korkproduktion ligger i dette område, hvor de store korkegetræer gror på de fleste af bjergskråningerne. Korken skæres af med håndkraft med skarpe økser af øvede mænd, som kravler højt oppe i træerne, når høsten er i gang.

 

 Flora og fauna
På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til den dejlige musik af de mange farverige fugle. I visse områder er fødemængden til storke stå store, at der nærmest er en storkerede på hver eneste lygtepæl.

Maj og juni er det tid til at se denStorke rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærrenes, jordbærrenes og melonernes tid. I august og september plukker man druer, figner og mandler. I november er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.