MarkedCasa d'Arte er et dansk andels-selskab, som er fuldt ejet af de 64 danske familier og personer, som hver har købt en andel. Der er ingen kommercielle interesser involveret i form af et administrationsselskab el. lign., og andelsselskabet er helt gældfrit.

En andel koster 130.000 kr.

Handelsværdien af andelen fastsættes af generalforsamlingen.

Dertil skal hver andel indbetale faste driftsudgifter og forbrugsudgifter, som i øjeblikket i alt er på 4.050 kr. hvert halve år.

Dette beløb går til dækning af:

Driftsudgifter 3.000 kr. pr. halvår:
Abonnementsafgifter: el, vand, internet.
Forsikringer: husforsikring, indboforsikring, arbejdsskadeforsikring.
Køb og drift af cykler og andet aktivitetsudstyr.
Løbende vedligeholdelse
 af bygninger.
Havemand og vicevært
.
Vedligeholdelse og anskaffelse af inventar til lejlighederne.
Administration (regnskabssystem, advokat, mm.).

Forbrug, rengøring, vask 1.050 kr. pr. halvår:
Forbrug af el, vand, gas, mm.
Slutrengøring af lejlighederne.
Vask af sengelinned og håndklæder.

Beløbet til forbrug mm. er et à conto beløb. Når året er omme, fordeles de faktiske udgifter efter hver andels faktiske benyttelse af huset, og der foretages slutafregning i forhold til det indbetalte à conto beløb.

Transport:
Transporten til Algarve foregår hurtigst med fly til Faro eller Lissabon. Se flyselskaberne under Links. Flere selskaber flyver fra København, men ikke alle direkte. Primeraair og Brussels Air flyver fra Billund og Norwegian har en rute fra Aalborg til Malaga. Hamborg kan også være en mulig lufthavn. Der er en fine tog- og busforbindelser mellem Lissabon og Faro.

Prisen varierer meget, fra 12-1400 kr. pr. person i lavsæsonen og til 2-3000 kr. i højsæsonen. Som regel betaler det sig at bestille i rigtig god til (mere end 6 måneder før).